Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • K.  Jansma,Geen meter terug
  • K.  Jansma,Geen meter terug
K.  Jansma,Geen meter terug
Geen meter terug
Het Verhaal Chris van den berg
€ 9.95

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel

Chris van den Berg, beter bekend als ‘Kicki’, heeft alles meegemaakt. Als ‘Baron van de Grote Hoogstraat’ bouwde hij in de Friese hoofdstad een horeca-imperium op. Zijn amusementshal ‘Las Vegas’ werd een begrip. Met het luxe hotel-restaurant ‘Van den Berg State’ bestreek hij het hoogste marktsegment.

Chris was professioneel koppensneller en amateurbestuurder van de skûtsje-organisatie IFKS. Hij bracht via de Commissie Centrum Winkeliers actie in het Leeuwarder stadshart. Cambuur kon op hem rekenen, hoe moeilijk de club het soms ook had. En hij kan zingen, met als tophits ‘Maar de mijne is hagelrein’, en ‘Loekie, schrijf maar eens een boekie’, over de verdreven burgemeester Loekie van Maaren.

Pim Fortuyn zou bij hem dineren, maar werd vlak daarvoor vermoord. Met zijn eigen politieke partij Fris 2000 trok hij wel aandacht, maar haalde hij de gemeenteraad niet. En nog strijdt Chris, al tien jaar, tegen de gemeente Leeuwarden, die zijn grote concurrent ‘Stadhouderlijk Hof’ heeft gesubsidieerd.
Van straatjongen tot miljonair’, het lijkt een leven als een jongensboek, maar het is een epos van strijd, vol humor met een ernstige ondertoon. Want altijd zijn er ook de medische zorgen, en is er de familie, met Ans aan zijn zijde.
De auteur Klaas Jansma noteerde zijn verhaal, stelde vragen en controleerde de voornaamste feiten. Het is weer eens wat anders dan skûtsjes en communicatie.

Dit geïllustreerde boek in paperbackuitvoering telt 192 pagina’s.


Extra informatie:

Paperback, slap kaft
192 pagina's
Met illustraties
November 2008
399 gram
221 x 150 x 15 mm
EAN: 9789077948118
Penn Communicatie

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel