Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

Fokko  Bosker,Friesland voor lanterfanters 4
Friesland voor lanterfanters
Een voetreis rond natuurlijk Leeuwarden in 10 dagen
Deel 4
€ 6.95

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel

Wandelen is de ultieme bezigheid om de zinnen te verzetten en te genieten van het buitenleven.
Friesland voor lanterfanters rijgt de mooiste plekken in de provincie aaneen in gevarieerde dagtochten die naadloos op elkaar aansluiten. In het laatse deel 'Leeuwarden voor lanterfanters' toont landschapsjournalist Fokko Bosker welke prachtige voettochten vanuit de provinciehoofdstad mogelijk zijn. Elke route vormt een heerlijke traktatie.

In de verhalen die de routes vergezellen gaat Bosker in op de historie van het gebied, de natuur en de cultuur. De paden verknopen stad en platteland, bebouwing en ruimte. Leeuwarden heeft altijd in een innige en soms ook verstikkende symbiose met het omringende boerenland geleefd. De wandelaar is in een mum van tijd vanuit het drukke stadscentrum in een afwisselend en natuurlijk decor waar het heerlijk lanterfanten is. Van de tuinbouwgronden bij Berlikum op de vruchtbare oude kwelderwallen tot de stugge klei in de rivierdalen, de prozaïsche landgoederen van de Trynwâlden en het wilde moerasland rond Earnewâld met zijn grote natuurrijkdom.

In veertig dagtochten die bij elkaar zo'n duizend kilometer aan wandelpaden voor voetreizigers ontsluiten, laat Friesland met de lanterfanters-reeks haar intieme schoonheid in volle omvang zien.

Extra informatie:

Paperback, slap kaft
112 pagina's
Met illustraties
Juli 2010
223 gram
230 x 109 x 12 mm
EAN: 9789033008924
Friese Pers Boekerij/Noordboek

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel