Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

Klaas  Jansma, Martsje de Jong,Friesland
Friesland
Drie Gebroeders, twintig vaders
€ 6.99

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel

Van Johannes van Keimpema tot Johannes de Vries


Over skûtsje ?Friesland? van Johannes de Vries uit Sneek is een boek verschenen. De Vries liet de rijke geschiedenis van het oude ?Meeter-skûtsje? optekenen door Klaas Jansma en Martsje de Jong van uitgeverij PENN.nl in Leeuwarden. Het resulteerde in een prachtig boek, dat vol staat met verhalen en foto?s.


De ?Friesland? [L 1229 N] werd in 1910 als ?Drie Gebroeders? gebouwd bij Alle Berendsz. Barkmeijer in Briltil, in opdracht van Johannes Baukes van Keimpema uit Earnewâld. In 1947 kocht Lodewijk Eildertsz. Meeter het. Hij zeilde er roemruchte wedstrijden mee in de SKS. Via enige omzwervingen in onder meer Joure kwam het skûtsje via zijn zoon Hidzer, een Wergeaster commissie en een Lemster stichting weer terug in Meeterhanden.


Uit respect voor de te jong overleden Hidzer  en de bijdrage van de familie Meeter aan het skûtsjesilen, kocht Johannes de Vries in 2015 de ?Friesland?. In eerste instantie was het bedoeld voor het ?ploechjesilen?, maar in 2018 hakte De Vries de knoop door, tuigde het schip op en schreef het in bij de IFKS. En zo kwam een schip met een indrukwekkende wedstrijdhistorie onverwacht terug in de vloot.


Extra informatie:

104 pagina's
Met illustraties
EAN: 9789077948927
Uitgeverij PENN.nl

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel