Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

K.  Jansma, F.J.  Jansen,Van Zwaluw tit Roek
Frits J.Jansen en Klaas Jansma
Van zwaluw tot roek
Het verhaal van een skûtsje 1906 - 2006
€ 6.99

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel

Op 4 december 1905 tekenden schipper Berend Boom uit Eastermar en scheepsbouwer Jan Oebels van der Werff van het Buitensverlaat bij Drachten een overeenkomst tot bouw van een nieuw van een nieuw staalijzeren roefschip. Drie maanden later gleed het van de helling. De schipper gaf het de naam 'De Zwaluw'. Het was kennelijk een 'vlug schip' geworden.

Vele jaren later bleek die kwaliteit tijdens wedstrijden van eerst de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS), later bij de Iepen Fryske Kampionskippen Skûtsjesilen (IFKS). Als 'Raerder Roek" onder schipper Michiel Kalsbeek zeilde de oude Zwaluw in 2005 op het hoogste niveau.

In de tussenliggende eeuw is er veel gebeurd. Met de familie Van der Werff, het Buitenste Verlaat, de Friese schipperij en vooral met het skûtsje zelf. Het droeg verschillende namen en had diverse functies: vrachtschip, woonschip, recreatieboot en wedstrijdschip.

Dit rijk geïllustreerde boek bevat het verhaal van een skûtsje, verweven met levensverhalen van boeiende mensen. Tal van tot nog toe onbekende details komen aan de orde. Veel feiten uit de Friese schipperij en de ooit bloeiende Friese scheepsbouw worden hier voor het eerst beschreven.
 

Gebonden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Co-auteur: Klaas Jansma

Extra informatie:

128 pagina's
Met illustraties
EAN: 9789077948064
Uitgeverij PENN.nl

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel